Het Blauwe Storm SCHAAP

Geschiedenis
Foto’s kuddeHome1._2.html
Modeshows/Fairs Home1._3.html
ProductieprocesHome1._4.html
Ambacht/Viking/EventsHome1._6.html

History Het Blauwe Storm Schaap


In 2010 is het atelier “Het Blauwe Storm Schaap” opgezet door Kirsten Bouman.  Aanleiding hiertoe was onder meer de kudde Blauwe Texelaar schapen, van Henk Heemskerk die in de natuurgebieden van Oegstgeest lopen.  De uitdagende gedachte om een duurzaam ECO streekproduct - wollen garens en eigen viltwerk uit de regio - op de markt te brengen heeft toen vorm gekregen. ECO Wol van       “Blauwe Texelaar” schapen hebben mooie natuurlijke kleurschakeringen van diverse tinten grijs tot bruingrijs. Deze wol wordt sindsdien door Kirsten en een zeer kundig collega wolspinster met de hand gesponnen. Daarnaast wordt een deel van deze mooie wol kleinschalig en ambachtelijk machinaal gesponnen,  voorheen in Duitsland nu in Denemarken, (wolspinnerijen zijn er bijna/niet meer in Nederland).

Wol is een fantastisch natuurlijk duurzaam materiaal. Het draagt bijzonder comfortabel door zijn ademende, verwarmende, eigenschappen. Niet alle wol kriebelt! Dat is afhankelijk van de soort en ook de manier van spinnen. “Het Blauwe Storm Schaap” selecteert wolsoorten van hoge kwaliteit die comfortabel en aangenaam zijn om te dragen.

De schapen- en rendiervachten die worden aangeboden door “ Het Blauwe Storm Schaap” zijn van een diervriendelijke hoogwaardige kwaliteit, ambachtelijk en duurzaam gelooid en/of nabewerkt in Nederland.

Het streven naar hoogwaardige duurzame kwaliteit ECO wolproducten heeft geresulteerd dat het assortiment van “ Het Blauwe Storm Schaap” sinds 2013 is uitgebreid met wollen plaids van Scandinavische merken Klippan en Silkenborg.

HomeHome1.html
ProductenProd._basis.html
AgendaAgenda.html
ContactContact.html
MarktenHome1._5.html
Geschiedenis